Afscheid van leerlingen


Hoi,

Aan het einde van groep acht of soms al eerder nemen er leerlingen afscheid. Soms gaat het om een verhuizing, soms om een overplaatsing.
In ieder geval is het voor hen leuk om een herinnering aan de groep mee te krijgen.
Dit format kun je daarvoor gebruiken.
Geschikt voor een hele groep die afscheid neemt van elkaar aan het einde van groep 8, het afscheid van 1 leerling of het afscheid van een collega, juf of meester!

Zo kun je het gebruiken als een hele groep afscheid neemt:

Je laat alle leerlingen en betrokken collega's hun papier invullen, behalve het onderste vak: dit ga ik aan jou missen. Een recente foto erop is natuurlijk het leukst. Als dat voor ouders lastig is, kun je ze zelf maken. Of misschien heeft je administratie de laatste schoolfoto's digitaal.
Je verzamelt de papieren en je kopieert het voor alle leerlingen. Alle leerlingen krijgen hun eigen boekje met duidelijk hun naam voorop.
Daarna gaan de boekjes rond. De leerlingen kijken van wie het boekje is en schrijven op hun EIGEN bladzijde wat ze aan die klasgenoot gaan missen. Zo heeft iedereen een afscheidsboekje met op elke bladzijde een persoonlijke noot.

Is het voor jouw kinderen te moeilijk om voor iedereen iets positiefs op te schrijven, om wat voor reden dan ook, dan kun je als leerkracht(en) dat vakje vullen voor elk kind. 

Zo kun je het gebruiken als er één leerling of collega afscheid neemt:
Je laat alle leerlingen en betrokken collega's hun papier invullen, ook het onderste vak: dit ga ik aan jou missen. Een recente foto erop is natuurlijk het leukst. Als dat voor ouders lastig is, kun je ze zelf maken. Of misschien heeft je administratie de laatste schoolfoto's digitaal.
Mooie voorkant er aan en klaar is het.

We hebben er ook een voorkant bij gemaakt. In het rondje kan de foto van diegene van wie je afscheid neemt en in het vak eronder het logo van de school. De voorkant kun je downloaden door erop te klikken, even naar beneden scrollen!

Nooit leuk om afscheid te nemen, maar als het moet, maak er dan iets moois van!

Groetjes Suzanne en Anita










Reacties

  1. Leuk en strak ontwerp! Alleen jammer dat bij het voorblad al een datum staat en dit niet aan te passen is.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, daar heb je gelijk in. We zullen een blad uploaden zonder datum. Bedankt voor je opmerking!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten