Creatieve opdracht Kerst



Hoi,

Welkom terug bij leren met Anita en Suzanne.

We zijn gek op krijtstiften om mee op het raam te tekenen. De kinderen in de klas vinden dat ook leuk om te doen. Vandaag delen we een document met daarop verschillende illustraties die je goed kunt gebruiken voor een raamtekening rond Kerst. 

Nu de scholen eerder dicht zijn gegaan, kun je dit misschien gebruiken bij de noodopvang of vast op Pinterest bewaren voor volgend jaar.

Organiseer je een kerstknutselmiddag waarbij kinderen opdrachten mogen kiezen? Dan kun je deze daar goed voor gebruiken. Print het document uit in A3 en knip de figuurtjes los. Zoek een raam waar je van binnen en buiten bij kunt en leg daar de figuurtjes, de krijtstiften en plakband klaar. Dan kunnen de kinderen daar zelfstandig mee aan het werk. (krijtstiften vind je bijvoorbeeld bij de HEMA of XENOS)

Als je er ook een tekst bij wilt laten maken, dan vind je hier alle letters van het alfabet, elk op 1 A4.

Je kunt de figuurtjes ook op stevig papier afdrukken op A4 formaat en laten inkleuren. Daarna kunnen ze thuis of op school in de kerstboom worden gehangen.

Je kunt het natuurlijk ook gebruiken als kleurplaat.

Zoek je nog meer materiaal voor Kerst? Rechts op deze blog kun je klikken op zoek per vak, daar kun je kiezen voor Kerst.
We hebben bijvoorbeeld al eerder een lege kerst-ansichtkaart om zelf te versieren en te adresseren gedeeld. Kerstkleurplaten, die je ook kunt gebruiken als kerstkaart.
Een andere populaire activiteit is het Kerstbingoverhaal, het aftekenen van een Kerstkleurplaat, of het maken van een Engelse woordzoeker over Kerst.


Succes en veel plezier!

Groetjes, Suzanne en Anita



Reacties