Kerst in de klas



Hoi,

Welkom bij leren met Anita en Suzanne.
Nu de dagen weer korter worden en de kerstspullen al weer in de winkel liggen, krijgen we zelf ook zin om weer leuke dingen te maken om de kerstsfeer in de klas te brengen.

Als eerste delen we een placemat. Veel scholen hebben een kerstontbijt, -brunch of -diner.
Als kinderen nog even moeten wachten of als ze eerder klaar zijn, kunnen ze de plaatjes inkleuren. Je kunt de placemat als PNG (plaatje) downloaden en daarna uitprinten. Bij Lady Lemonade vind je een mooie lijst met ideetjes voor kleine kersthapjes voor op school.



Verder hebben we leuke tekeningetjes verzameld die je kunt gebruiken om een raamtekening te maken, maar misschien zijn er ook kinderen die het leuk vinden om de figuurtjes in te kleuren. Je kunt het document als PNG (plaatje) downloaden en daarna uitprinten.



De kerstkransen hieronder kun je ook gebruiken voor een raamtekening, van eenvoudig tot wat uitgebreider. Je kunt het document als PNG (plaatje) downloaden en daarna uitprinten.










We delen ook een 'glas-in-loodraam', deze kunnen de kinderen inkleuren en daarna kun je eventueel de lijntjes laten overtrekken met goudpotlood/goudstift. Een ander idee is om het dun in te smeren met een watje met sla-olie, waardoor het blad doorschijnend wordt. Wel laten drogen voor je het ophangt. Je kunt het document als PNG (plaatje) downloaden en daarna uitprinten.

Dan een kleurplaat over het kerstverhaal. De eerste versie kun je als kleurplaat gebruiken. De tweede versie is bedoeld om de cirkel en de banner met de tekst uit te knippen en dan op een zwart papier te plakken waarop sterren zijn gespat met witte verf. Je kunt het document als PNG (plaatje) downloaden en daarna uitprinten.






Als de kerstvakantie aanbreekt, kun je de kinderen een fijne vakantie toewensen met deze gezellig kaart. Of het als plaatje gebruiken in online communicatie.
Voor de kaart zitten er vier kaarten op één A4, voor de communicatie is het één plaat.
Je kunt het document als PNG (plaatje) downloaden en daarna uitprinten.







Pas ontdekte ik de geanimeerde bijbelverhalen van Superboek, er is ook een aflevering van Kerst. Mooi om met de kinderen te kijken.

Wil je het Kerstverhaal zelf vertellen, dan vind je hier misschien mooie platen ter ondersteuning. Ik gebruik deze site vaker om platen te vinden bij het bijbelverhaal.

Een ander idee is om het verhaal van Hotel Toekan voor te lezen en delen ervan uit te laten spelen.

Onze andere ideeën en downloads rondom Kerst, vind je door in de zoekbalk Kerst in te typen.
We hebben bijvoorbeeld al eerder een creatieve opdracht gedeeld. Verder een lege kerst-ansichtkaart om zelf te versieren en te adresseren.
Een andere populaire activiteit is het Kerstbingoverhaal, het aftekenen van een Kerstkleurplaat, of het maken van een Engelse woordzoeker over Kerst.
Ook hebben we kleurplaten gedeeld, die je ook kunt gebruiken als Kerstkaart.

Fijne tijd met de kinderen en voor daarna een mooie vakantie!

Groetjes Suzanne en Anita

Reacties